Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Arra a felvetésre, hogy Donald Trump az ikertestvérének nevezte, azt mondta: vannak olyan a nép által megválasztott vezetők, akik a saját országuk ügyét teszik az első helyre.

Azzal, hogy Donald Trump az üzleti életből jött, másfajta, célratörőbb, egyenesebb és bátrabb hozzáállás és gondolkodást képvisel - mondta Orbán Viktor. Az amerikai elnök tudta, hogy 1700 amerikai cég dolgozik Magyarországon, ismerte a magyar gazdasági modellt, és azzal is tisztában volt, hogy Magyarország megállította a migrációt.

A magyar kerítés olyan sikeres, hogy Washingtonból is látszik - fogalmazott a magyar politikus az Infostart.hu beszámolója szerint.

A kormányfő elmondása szerint a tárgyalásokon a katonai együttműködés is téma volt. Amerikai segítségre lehet szükség a kritikus infrastruktúra megvédésére, ehhez közepes hatótávolságú légvédelmi rakétákat szerezhetnek be.

Érdekeltek vagyunk abban, hogy Romániában, a Fekete-tenger fenekén lévő gáztartalékokat minél hamarabb kitermeljék, mert alternatíva lehet az orosz gázzal szemben - tette hozzá Orbán.

A magyar GDP idei első negyedéves gyors bővülésével kapcsolatban a miniszterelnök többek között arról beszélt, mindig is úgy gondolkodott, hogy a magyarok szorgalmas emberek, akik szeretnek dolgozni: Jó ország ez, csak rendbe kell tenni. Ehhez pedig olyan gazdasági rendszert kell felépíteni, hogy az embereknek legyen munkalehetőségük és megérje dolgozni - tette hozzá Orbán. A mioniszterelnök szerint a lényeg nem is annyira az, hogy hosszabb távon évi négy százalékkal nő-e a magyar gazdaság, hanem inkább az, hogy 2 százalékponttal múlja fel az uniós gazdaság tempóját.