Trump: nem is kellene megtartani a választást!

Donald Trump republikánus párti elnökjelölt helyi idő szerint csütörtökön egy ohiói kampányrendezvényen kijelentette: nem is kellene megtartani az elnökválasztást, elég lenne őt kihirdetni győztesnek.
MTI, 2016. október 28. péntek, 10:19
Fotó: MTI/EPA

A republikánus elnökjelölt csütörtökön egész nap Ohió államban kampányolt, délután Springfieldben, este pedig Toledóban.
A toledói kampánykörúton azt mondta: "el kellene törölnünk a választást, és Trumpot kihirdetni, nemde?". Majd hozzátette: "mit vacakolunk itt ezzel, végül is az ő (Clinton) politikája olyan rossz! Srácok, nagyon nagy köztünk a különbség!".

Trump kifejtette aztán, hogy egyértelműen és nyilvánvalóan ő a jobb jelölt, ezért verseny nélkül kellene győznie. Majd elmondta, hogy kampányrendezvényeinek új jelszava, a "csapoljuk le a mocsarat!", prímán bevált, mert ő a "korrupt washingtoni politikai elitet" akarja megtisztítani, úgy, ahogyan a mocsarat szokták lecsapolni.

Bár meglehet, mondatait viccnek szánta, az amerikai sajtóban nagy visszhangot keltettek. Még etimológusokat is megszólaltatnak, akik a "csapoljuk le a mocsarat" kifejezést elemzik. Felidézik, hogy ezt a kifejezést a demokrata párti Nancy Pelosi is használta, 2006-ban, amikor a republikánusok elvesztették többségüket a képviselőházban, és Pelosi közölte: "lecsapoljuk a mocsarat", vagyis tízévnyi republikánus többség után rendbe teszik a képviselőházat.

Használta ezt a kifejezést George W. Bush elnök védelmi minisztere, Donald Rumsfeld is, aki a "terrorizmus mocsarát" akarta lecsapolni, de "mocsárcsapolásban" jeleskedett Ronald Reagan is, aki 1983-ban a túlterjeszkedő, nagy létszámú kormányzatot akarta "mocsárként lecsapolni". A tréfálkozástól függetlenül, Donald Trump csütörtök este is Hillary Clintont támadta, azt hangoztatva, hogy "a korrupt politikai rendszer kreatúrája". A republikánus párti elnökjelölt a felmérések szerint jelenleg országosan hat százalékpontos hátrányban van Hillary Clintonnal szemben, sok államban pedig ennél jóval nagyobb arányú a demokraták elnökjelöltjének előnye.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.10.28 19:00

@tepsi:
Miféle diktatúráról hablatyolsz? Amerikában példás demokrácia van, bár nálunk is lenne valami hasonló!
Trump egy antidemokratikus gondolkodású bunkó!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.10.28 12:35

"A republikánus párti elnökjelölt a felmérések szerint jelenleg országosan hat százalékpontos hátrányban van Hillary Clintonnal szemben,"
Ha a sajtó független és így gondolkodásmódjában pont olyan megoszlást mutat mint a közvéleményének a megoszlása, akkor miért van a teljes FÜGGETLEN SZABAD sajtó TRUMP ellen??? Ugyanez a kérdés a befektetők vonatkozásában is!
A baloldali diktatúra sokkal rohadékabb mint a jobboldali, mert függetlenséget és elfogulatlanságot mímelve a véleményt terrorizálja. Kollektíve elhallgat, hamisít, lejárat.
A jobboldal legalább nyíltan csinálja mint a szülő a gyerekkel. Nyíltan felvállalja amit tesz és így kénytelen vállalni a felelősséget is. Nyíltan és ez a nyíltság önkontrollhoz is vezet!
A baloldal meg aljas szemét sunyi módon hátulról de annál nagyobb egységben, -mint ahogyan a gyereket terrorizálják a bandák az iskolában- mindenféle erkölcsi kontroll nélkül nélkül terrorizál..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.10.28 10:41

Ez az, így kellene nálunk is!

Mindenki tudja, a Nemezt az egyetlen és az igazi!

Választások?

Minek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html