Tudományos magazint indított az InfoRádió és az Akadémia

Keddenként, a 19 órás hírek után hallható az InfoRádió új tudományos-ismeretterjesztő műsora Szigma - a holnap világa címmel. A félórás, többször ismételt műsorban a Magyar Tudományos Akadémia kutatóinak legújabb eredményeit mutatják be mindenki számára érthetően.
Napi.hu, 2016. október 18. kedd, 11:32
Fotó: Napi.hu

Idén szeptember 13-án az InfoRádió és a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikációs Főosztályának együttműködésében elindult a Szigma - a holnap világa című tudományos-ismeretterjesztő műsor. A hallgatók első kézből kapnak tájékoztatást azokról a legfrissebb kutatási eredményekről, felfedezésekről és fejlesztésekről, amelyek ma vagy holnap megváltoztathatják az életünket és mindazt, amit a világról gondolunk.

Lovász László, az MTA elnöke a műsor indulásakor elmondta: a tudomány egyre nagyobb hatással van mindennapi életünkre, ugyanakkor az átlagember egyre kevésbé érti a tudományos kutatásokat, folyamatokat. Az Akadémia ezért is szeretné minél szélesebb körben bemutatni, hogy mivel foglalkoznak a kutatók napjainkban, és hogy mi a tudományos módszer lényege.

HOZZÁSZÓLÁSOK