Tudományos parkot épít Debrecenben az amerikai multi

Csaknem 4 milliárd forintból tudományos parkot épít a National Instruments (NI) Hungary Kft. debreceni telephelyén, a beruházáshoz 1,9 milliárd forint uniós támogatást nyert a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán; a hatezer négyzetméter alapterületű Science Parkban 300, többségében kutató-fejlesztő mérnök fog dolgozni - jelentette be Ábrahám László, az NI Hungary ügyvezető igazgatója.
MTI-Eco, 2014. március 4. kedd, 14:28
Fotó: Napi.hu

Alex Davern, a National Instruments Corporation ügyvezető alelnöke és Ábrahám László is felidézte, hogy a cég magyarországi története 2001-re nyúlik vissza, amikor a vállalatcsoport hardvergyártásának túlnyomó részét Debrecenbe helyezték. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően ma már Debrecenben kapnak helyet olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint az informatikai fejlesztő részleg, a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység és a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport.

Az NI termékek felhasználása az oktató- és játékrobotok vezérlésétől, a különböző precíziós orvosi műszerek, vagy éppen szélturbinák tesztelésén át, a világ legnagyobb fizikai kísérleti eszközeinek, köztük a CERN részecskegyorsítójának a működtetéséig terjed. Ábrahám bejelentette: a kis- és középvállalkozások támogatására nyitott laboratórium megnyitását is tervezik a debreceni gyárban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

biroti3, 2014.03.04 16:50

Rövidesen jön a háttérhatalmi szöveg.
Vagy ilyenkor jók a multik, máskor meg kifosztók?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2014.03.04 16:35

valamit nagyon szarul csinalhatnak 2 milliard munkehelytamogatasra. 300 magasan kepzett uj munkahely, mi az nekunk? minden nap jott ilyen befektetes Mao-ra a szocik alatt. csak eppen pechunk volt es tok veletlen csodbe ment az orszag! van ilyen nem?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html