Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cannabis gyógyászati célú felhasználása nemcsak hogy szigorú feltételekhez kötött, de a növényből készült gyógyszer igen drága is, az éves kezelési költség, amit a betegnek kell állnia, 4-5 millió forint - hangsúlyozta a Magyar Időknek nyilatkozva Pálffyné Poór Rita.

Az orvosi marihuána ugyanis nem egy füves cigi, hanem egy gyógyszerkészítmény, amelyet - más orvosságokhoz hasonlóan -gyógyszergyárban állítanak elő, így összetétele állandó és megbízható - tette hozzá. (Brutális pénz van a legális marihuánában.)

Az egyetlen jelenleg engedélyezett cannabinoidtartalmú készítmény szájspray formájában kapható, egy brit cég gyártja. Fele-fele arányban tartalmaz két hatóanyagot, az egyik görcsoldó és antipszichotikus hatású, a másik fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, valamint antidepresszáns hatással rendelkezik és mérsékli az előbbi tudatmódosító hatását - olvasható az inforadio.hu-n.

Mint minden gyógyszernek, ennek is lehetnek mellékhatásai, szédülés, fáradékonyság, de szemben a tudatmódosító szerként fogyasztott marihuánával, a gondolkodást tartósan nem befolyásolja - magyarázta a főosztályvezető. Eddig hat beteg kért és kapott engedélyt szakorvosi javaslatra arra, hogy hivatalos csatornákon keresztül behozzák számára ezt a gyógyszert. Hangsúlyozta, hogy a gyógyszer kábítószernek minősül, ezért egyénileg illegális a behozatala.