Borkai ellen tüntettek Győrben

Borkai Zsolt polgármester ellen tüntettek szombaton kora este Győrben a városháza előtt, ahol az ellenzéki felszólalók mindegyike azt hangoztatta, hogy a polgármester foltot ejtett a megyeszékhely becsületén.
Szabó Zsuzsanna, 2019. október 12. szombat, 20:42
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

A szombatra meghirdetett tüntetésen körülbelül 300 ember jelent meg, ami viszonylag nagy számnak számít, ugyanis Győrben az utóbbi években nem sok olyan demonstráció volt, amely ennél nagyobb tömeget vonzott volna. A többség a nyugdíjas korosztályból került ki, de akadtak sörözgető fiatalok, és transzparensekkel vonuló középkorúak is - derül ki az Index.hu tudósításából.

A rendezvényen az összes olyan párt képviseltette magát, ami beállt Glázer Tímea ellenzéki polgármesterjelölt mögé. Az Index szerint még a Jobbik is felszólalt, függetlenül attól, hogy a helyi jobbikosok a botrány kirobbanása után nem sokkal kiléptek az összefogásból.

A Fideszbe belépők célja a "borkaizás" nem pedig az, hogy megváltoztassák az országot - mondta az elsőként felszólaló Fekete-Győr András, aki felszólalásában - Karácsony Gergelyhez hasonlóan - ő is a "nincs két Fidesz" narratívát erősítette. A Momentum elnöke lemondásra szólította fel Borkai Zsoltot, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy másnap Glázerre szavazzanak.

Az LMP-s Kendernai János azt emelte ki, hogy szerinte tisztesség nélkül nem létezhet bizalom a választók és a politikus között.

Szilágyi György jobbikos képviselő - akinek beszéde megszakadt, mert a Vadhajtások portál műpénisszel akciózó helyszíni tudósítója, Bede Zsolt "Szebb jövőt!" bekiabálással magára haragította a tüntetőket és elkezdtek kiabálni vele - arra kérte a tüntetőket, hogy próbáljanak meg minél több embert rávenni a szavazásra.

A győri születésű publicista, Gulyás Balázs Petőfi "Dicsőséges nagyurak" című versével kezdte beszédét, úgy vélte, az embereknek minden okuk megvan rá, hogy dühösek legyenek, de nem a szexuális botrány, hanem a lopás miatt, mert "míg a kormánypárti politikusok a kokainban úszhatnak, addig a választóknak csak a krumpli jut."

Pollreisz Balázs, az MSZP győri képviselője szerint a polgármester kuplerájt csinált a városházából és méltatlan a városvezetésre. Pollreisz megköszönte, hogy az országos Jobbik elítélte azt a négy győri jobbikos képviselőt, akik kiléptek az ellenzéki összefogásból, és az előző felszólalókhoz hasonlóan ő is arra buzdította a szavazókat, hogy kard helyett tollal harcoljanak, és vasárnap szavazzanak Glázerre.

Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője szerint Borkai-napok zajlanak országszerte. Beszédének azt emelte ki, hogy az önkormányzatiság elsorvadt, és a vidéket Pestről, Orbán irodájából irányítják. Rónai Sándor szerint Orbán megüzente Tarlóssal, hogy

ha Borkai "valamilyen véletlen baleset folytán" megnyeri a választást, le kell majd mondania, és mást tesznek a helyére.

Így ha a győriek Borkaira szavaznak, nem dönthetnek ténylegesen arról, ki legyen a polgármesterük, mert vállalható Fideszes nem maradt a városban, és Budapestről ültetnek majd valakit a nyakukba.

Az utolsóként felszólaló Glázer Tímea polgármesterjelöltet a tömeg "Hajrá Timi!" skandálással fogadta az Index szerint. A polgármesterjelölt szerint 13 év után Borkai már csak veszíthet, akkor is, ha nyer. Nem fotózkodhat iskolamegnyitókon, nem állhat ki a város elé, nem beszélhet családról és összefogásról, mert számára ez a hajó elment. Glázer elmondása szerint nem háborúzni akar, hanem szövetségeket kovácsolni. Emellett megígérte, hogy bár családanyaként biztos nem olyan népszerű, mint egy olimpikon, ő nem fog szégyent hozni a városára. A polgármesterjelöltet a tüntetők ismét hajrázással búcsúztatták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.10.12 22:23

Ez a Borkai-ügy ilyen közel a választáshoz nagyon rosszkor jött a Fidesznek. Most összezártak mellette, de ha megválasztják, elképzelhető, hogy utána meg fogják buktatni. Ha mindez fél-egy évvel ezelőtt derül ki, simán megkapta volna a "kilövési engedélyt", azaz elmeszelik és új jelöltet állítanak. Most már erre nem volt idő...

Persze így is megbukhat...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

v007zsolt, 2019.10.12 22:13

@Fricibacsi3: Úgy van fricibá, ezek azok
a narancsbolsevik szavazok akik a kàbitószer hatásától kitisztulva mentek tiltakozni Györbe! Gondolom te is köztük voltál
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2019.10.12 22:10

@Fricibacsi3:
Aki nagy betűvel ír olyan mintha ordítana!
Ez a keserves ordítozás azt jelenti, hogy összeroppant a hitvilágod? Nincsen olyan világ, ahol amit Borkaiék műveltek tolerálnák. Ordítasz mert ami történt olyan mintha a p*cs*det szorítanák egyre jobban és jobban egy satuban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.10.12 22:05

@Fricibacsi3: Szerintem te vagy bedrogozva hogy ezt a mocskot még védeni akarod....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mezei1995, 2019.10.12 22:03

Összetéveszted a helyzetet. Orbán beszédeire szokták szállítani buszokkal az embereket ! Meglátszik,hogy a fakopáncs fricibácsi bérkomizó mert aki ezek után Borkait védi az egy hibbant agyú segg. Még a fidesz szavazókat is megosztotta az a nulla ember. Jól mondta Tarlós amit mondott Borkairól. A politikából is el kellene tűnnie és a baráti körének is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html