Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vendégéjszakák száma 3,1 százalékkal emelkedett.

A külföldi vendégéjszakák száma 0,5 százalékkal mérséklődött, miközben a vendégszám 0,8 százalékkal emelkedett. A vendégek száma 560 ezer volt, az éjszakáké 1,5 millió. A vendégéjszakák száma a szállodák kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák 83 százalékát realizáló szállodákban a csökkenés mértéke 2,2 százalék volt.

A belföldi vendégek száma 7,7 százalékkal bővült, és meghaladta az 540 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 7,9 százalékkal nőtt, megközelítette az 1,2 milliót. A vendégéjszakák száma mindegyik szállástípusban és mindegyik turisztikai régióban emelkedett.

A szállodák szobakihasználtsága 1,5 százalékponttal, 67 százalékra nőtt.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 2,1 százalékkal többet, közel 1,2 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken. Ennek az összegnek a nagy része, mintegy 1 milliárd forint, a szállodákban realizálódott.

Az első 9 hónapban a szálláshelyek 5,2 százalékkal több, összesen 9,8 millió vendéget és 3,9 százalékkal több, 24,6 milliót meghaladó vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 2,7 (12,1 millió), a belföldi vendégek 5,1 százalékkal több (12,5 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.