Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új, hároméves turisztikai marketingstratégiát dolgozott ki a 2015-2017 közötti időszakra a Magyar Turizmus (MT) Zrt. - jelentette be Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója. A társaság feladata változatlanul Magyarország turisztikai kínálatának bemutatása, népszerűsítése külföldön és belföldön egyaránt. Mind a turizmusban, mind az agráriumban Magyarország versenyképessége a magas minőségű és jó áron értékesíthető szolgáltatásokon és termékeken alapszik - mondta a vezérigazgató. Leszögezte: tény, hogy az ágazat 2014-ben rekordévet zárt. A növekedés fenntartásához vagy annak meghaladásához azonban új fogyasztói rétegek megszólítására, új módszerekre, és új kommunikációs csatornák megtalálására van szükség.

Elkötelezettek a 2014-es növekedés fenntartása vagy fokozása mellett, ennek érdekében el kell érni az agrárium-élelmiszeripar, és a turisztikai ágazatok szakmai tevékenységének összhangja mellett a marketingtevékenységek egységességét. Ennek a két költségvetés szinergiájához kell vezetnie.

Közölte: szándékuk megerősíteni a turisztikai és az agrár-élelmiszeripari ágazatok szereplői közötti partnerséget, összehangolni a közös munkát, amelyből közös marketingtevékenység születhet. Stratégiai együttműködést szeretnének kötnek minden olyan kis- és középvállalkozással, amely a legnagyobb hatást tudja gyakorolni az ország turisztikai imázsára, a vendégek elégedettségére.

Faragó Péter elmondta, hogy az új stratégia igazodik a 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakhoz, másrészt a 2015-től elérhető uniós forrásokkal versenyelőnyt hozhat az országmarketing tevékenységen belül. Bejelentette: a turisztikai marketinghez a következő időszakban több mint 8 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre.

Közölte: az MT Zrt. legfontosabb célja - ami szavai szerint a személyes célja is - olyan nemzetközileg ismert és elismert országimázs kialakítása, ami nemzeti értékekre, hagyományokra fókuszál, integrálva a modern értelembe vett turisztikai vonzerőket, így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan mutathatja be Magyarországot, mint úti célt.

Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes ismertette: a stratégia részeként az MT Zrt. szakmai szervezetekkel külföldön is erősíti együttműködését. A három fő termékprioritás az egészség-, az üzleti és a kulturális turizmus. A feladatok közé sorolta a kongresszusi turizmus erősítését, a nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-as megnyitására kormányzati szándék van - mondta. A márkaépítés lényeges elemének nevezte a folyamatos, egymásra épülő kommunikációt, amelyet a következő 3 évben koncentrált tevékenységgel a kiemelt országcsoportok piacain valósítanak meg rotációs rendszerben. Közlése szerint a belföldi utazásokat a SZÉP-kártyát a középpontba állítva, az Élmény itthon főüzenetét erősítve népszerűsítik, a belföldi marketinget a szolgáltatókkal együttműködésben tervezik folytatni.