A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását - írja a Katasztrófavédelem.

MTI Fotó

A rendőrség azt írja, hogy egy épület tetőszerkezete eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki délután 16 óra 20 perckor Angyalföldön. A rendőrök az oltás idejére lezárták a XIII. kerületben a Kassák Lajos utca és a Gidófalvy Lajos utca kereszteződését.

Frissítés: eloltották

A Katasztrófavédelem este negyed hatkor közölte, hogy eloltották a tetőtüzet. Mintegy ezer négyzetméteren égett a tető szigetelése.

A fővárosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral eloltották a tüzet a Gidófalvy Lajos utcában. Egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű tető szigetelése égett teljes terjedelmében, egy építés alatt álló, lakatlan épületben. A helyszínen az egységek tizenegy darab gázpalackot találtak, hűtésük folyamatban van. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Jelenleg utómunkálatokat végeznek.

A tűzesetben nem sérült meg senki. Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett.

A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdik a hibák javítását. Az eset az építkezés többi ütemére nincs hatással.