Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ingyenesen adott szociális tűzifát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) hat kiválasztott önkormányzatnak - derül ki a társaság honlapjáról. Kiskunhalas, Kiskőrös, Mórahalom, Sándorfalva, Hajdúsámson és Nagyiván települése összesen 10 millió forint értékben kapott tűzifát az MNV-től. Közülük Kiskunhalas járt a legjobban, hiszen 3,8 millió forint értékű tűzifához jutottak.

Tavaly március végén a hirtelen visszatért tél miatt a választási kampány közepén ígérte meg a kormány, hogy minden család 12 ezer forint fűtéstámogatást kap. A rászorulók viszont nem kapták még meg a tűzifa-támogatásukat 9 hónappal később sem - írta a 444.hu az RTL Klub híradójára hivatkozva. Ellenben egyre drágább a tűzifa, a KSH adatai szerint a háztartási energia 1,2 százalékkal drágult tavaly, ezen belül a palackos gáz 11,9, a tűzifa 8,1 százalékkal.

Hétből hat borsodi település kap szociális tüzelőanyag támogatást az államtól - írta meg korábban a Napi.hu. Összesen 2320, ötezer főnél kevesebb lakosú önkormányzat 3,9 milliárd forintot kapott tűzifa vásárlására. A legtöbbet a 10 százalékos munkanélküliséggel sújtott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántháza: 13,2 millió forintot, de Demecser is 11,5 millió forintnak örülhet.