Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap eleinte közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, majd késő délután észak felől átmenetileg mindenhol megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Megélénkül, az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 4 és 10, késő este 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap napközben az Alföldön a legtöbb helyen várhatóan feloszlik a köd, a Dunántúl nyugati felén viszont marad a tartósan párás idő. Éjszaka ismét többfelé romolhatnak a látási viszonyok, legnagyobb eséllyel a déli határ közelében, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati felén. Hétfőn a legtovább a Dunántúlon maradhat meg a köd, de a déli órákra ott is feloszlik, vagy megemelkedik. Az OMSZ ugyanakkor megjegyzi, hogy a Dunántúlon az alacsonyszintű felhőzet kialakulása és terjedése nagyon bizonytalan, emiatt a ködös területek kiterjedésében is nagyobb a bizonytalanság. Nagy területen tartós, sűrű köd azonban nem valószínű.

Éjszaka kezdetben még sok lesz a felhő, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten néhol kisebb eső lehet. Délnyugaton, nyugaton helyenként köd képződik. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén időnként megélénkül, az Északi-középhegység és a főváros környékén olykor meg is erősödik. A késő esti 2 és 7 fokról a hajnali órákra általában -1 és +4 fok közé hűl le a levegő, de a szelesebb tájakon 5 fok is lehet.

Tíz fok felett

A ködfoltok feloszlását követően hétfő napközben csökken a felhőzet, és szinte mindenütt több órára ki is süt a nap. Csapadék általában nem lesz, de az északkeleti megyékben néhol kisebb eső esetleg kialakulhat. Többfelé megélénkül, időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű.

Kedden szakadozott felhősáv vonul át, pár órára a legtöbb helyen kisüt a nap. Helyenként futó zápor esetleg előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán közepesen, majd erősen felhős lesz az ég, főként északon és főként a nap második felében valószínű elszórtan eső. A déli, délnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső. A nyugati, délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Pénteken borult lesz az ég, de a nap második felében északnyugat felől szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: eleinte döntően eső, majd egyre több helyen havas esőre, hóra válthat át a halmazállapot. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, a Dunántúlon várhatóan reggel áll majd be a maximum.

Kép forrása: Szász Péter/Napi.hu