Új ügyintézési módot vezetnek be Budapesten

Szombattól Budapesten is kormányablakbusz áll az ügyfelek szolgálatába a személyi okmányokkal kapcsolatos gyorsabb és kényelmesebb ügyintézésért - közölte a fővárosi kormányhivatal az MTI-vel.
Szász Péter, 2020. június 19. péntek, 08:33
Fotó: Getty Images

A nyár végéig a hétvégéken kitelepülő "mobil kormányablak" frekventált helyszíneken biztosít lehetőséget az ügyintézésre. A kormányablakbusz a mostani hétvégén 8 és 16 óra között a IX. kerületi Lurdy Ház bevásárlóközpont parkolójában várja az ügyfeleket. A helyszínen ügyfélkapu-regisztrációra, személyi okmányokkal (személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél) és diákigazolványhoz szükséges NEK-regisztrációval kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség - írták.

A buszban igényelt igazolványokat - a helyszínen átvehető lakcímkártyát és az ideiglenes személyi igazolványt kivéve - postai úton kézbesítik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MaTar, 2020.06.19 10:03

Sok ilyen buszra volna szükség. És mi volna, ha az a busz hívásra házhoz menne? Tudom ördögtől való gondolat. Még rettenetesebben: akár éjfélkor, vagy hajnali négykor, ha az ügyfélnek az az időpont a megfelelő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html