Új autót vesz? Ezzel nem árt, ha számol!

A járművek tényleges közúti használatát a korábbinál pontosabban modellező és az ősszel bevezetésre kerülő új emissziósérték-mérési eljárás meg fogja hosszabbítani az új járművek leszállítási idejét Günther Kerle, az osztrák autóimportőrök szakmai szervezetének szóvivője szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 21. kedd, 13:20
Fotó: AFP

Az engedélyezés az új rendszerben nem a jármű gyártójánál történik majd, hanem a feladat elvégzésére jogosult intézeteknél, amelyeknél a meglévő mérőállomások már hosszú időre előre le vannak foglalva.

Az új forgalombahelyezési követelmények bizonytalan helyzetbe hozták a vásárlókat - mondta Günther Kerle. Rámutatott: "mivel minden egyes modell tesztelésére nincs időben lehetőség, a kereskedők egyes esetekben még a vételárról sem tudják pontosan tájékoztatni a vevőket". (Importvám: Európa mentességet kaphat.)

Minden egyes modell különböző felszerelésű, újabb és újabb variánsait ugyanis ismételten méréseknek kell alávetni. A jármű fogyasztása alapján kalkulált adót az első forgalomba helyezéskor kell fizetni, annak pontos összegét pedig a fogyasztással szorosan korreláló szén-dioxid-kibocsátás alapján kalkulálják.

Szeptember elsejétől az újonnan forgalomba helyezett járműveknek a típusengedély megszerzéséhez a valós forgalmi körülményeket a korábbinál jobban modellező WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) károsanyag-kibocsátást mérő eljáráson kell átesnie.

A fotó forrása: AFP PHOTO/Yoshikazu Tsuno.

HOZZÁSZÓLÁSOK