Új ellenzéki képviselő ülhet a Parlamentbe

Miután Mirkóczki Ádámot október 13-án Eger polgármesterévé választották, a Jobbiknak új embert kell helyette delegálnia. A párt döntése szerint ez Dudás Róbert lesz.
Szabó Dániel, 2019. november 6. szerda, 13:14
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Dudás Róbert, Mátraballa korábbi polgármestere, a párt regionális igazgatója kapja meg az Eger polgármesterének megválasztott Mirkóczki Ádám országos listán szerzett parlamenti képviselői mandátumát - döntött a párt elnöksége, amelyrőől az MTI számolt be.

A politikus háromgyermekes családapa, az egri főiskola politológia tanszékén végzett, ahol nemzetközi kapcsolatok szakértőként és regionális közpolitikai szakértőként tett sikeres államvizsgát.

A leendő képviselő tagja volt egyebek mellett öt éven keresztül a Régiók Európai Bizottságának Brüsszelben, valamint a Heves Megyei Közgyűlésnek. A tájékoztatás szerint Dudás Róbert szociális és pénzügyi szakterületen segíti a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának munkáját.

A 2010 óta parlamenti képviselőként tevékenykedő Mirkóczki Ádám október 25-én mondott le mandátumáról, miután a két héttel korábban tartott önkormányzati választáson elnyerte Eger polgármesteri tisztségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK