Új épületet kap az ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campus Déli épülete bővítéseként - állami beruházással - molekuláris biomarker laboratórium épül. Az előkészítésre több mint kétmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány.
Németh Géza, 2019. május 18. szombat, 11:19
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a helyszínt a Budapest XI. kerületében lévő Pázmány Péter Sétány 1/C alatti telken határozza meg. A beruházás a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ - Kutatási Infrastruktúra Fejlesztése című program keretében valósul meg.

Az előkészítésre - az idei költségvetésből - az emberi erőforrások miniszterének 60 millió forintot kell biztosítania, azonnal. Május végéig pedig az előbbi miniszternek, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel együtt 411 millió forintot kell rendelkezésre bocsátani. A kormány felhívta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy a beruházás megvalósítására lefolytatott feltételes közbeszerzési eljárás eredménye alapján készítsen előterjesztést a kormány részére a beruházás megvalósításáról, a kivitelezési költséggel együtt.

A jövő évi költségvetésben pedig 2 milliárd 69 millió forintot kell betervezni a beruházás előkészítésére.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK