Bővítette a Semmelweis Egyetem Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét, megbízta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) napokban felmentett főigazgatóját az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is - írta a felsőoktatási intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mindezek mellett Cserháti Péter feladata a Covid-19 járvány idején a tartós intenzív osztályos kezeléssel és gépi lélegeztetéssel kapcsolatban kialakuló súlyos izomerő-veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése. Ezen kívül feladata lesz a megfelelő felkészülés a koronavírus-járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós azért szüntette meg Cserháti Péter OORI-főigazgatói megbízását, mert a járványügyi veszélyhelyzetben nem teljesítette az operatív törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre. Más lapok viszont úgy értesültek kórházi dolgozóktól, hogy ez nem igaz, 233 ágyat sikerült üressé tenni; néhány tucatnyi betegük maradt csak, köztük éber kómások, az összes végtagjukon sérültek, akik olyan ápolásra szorulnak, amit egy család nem képes biztosítani.