Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Juhász Edit eddig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közmű- és pénzügyi szolgáltatások szabályozási és koordinációs ügyeiért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott. Juhásznak a kormány.hu-n elérhető életrajza szerint két évtizedes közigazgatási tapasztalata van. Kinevezése vélhetően azért szükséges, hogy figyelemmel kísérje, felügyelje az állami társaságok tulajdonosi joggyakorlójának immár a kormány által határozatban kijelölt személyek vagy szervezetek tevékenységét. (Az állami cégek tulajdonosi jogait eddig leginkább a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t gyakorolta, illetve miniszterek, állami szervek.)

2018. augusztus 1-étől Juhász Editet a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki - derül ki a hétfői Magyar Közlönyből.

A kormánybiztos feladatkörében eljárva figyelemmel kíséri - a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (Bártfai-Mager Andrea) feladatkörét nem érintve - a tulajdonosi joggyakorlásra jogszabállyal kijelölt személyek és szervezetek állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos feladatainak ellátását, és elősegíti a kormányzati stratégiai célok érvényesítését az állami tulajdonosi feladatot ellátó kormányzati szereplők tevékenysége vonatkozásában - áll a friss kormányhatározatban.

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök a tárca nélküli miniszter útján irányítja.

A kormánybiztos tevékenységét a Miniszterelnöki Kormányiroda szervezetében működő titkárság segíti.

A kormánybiztos tevékenységének ellátásáért helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra jogosult.