Új nagykövet neveztek ki az UNESCO és az OECD magyar képviseletére

Áder János köztársasági elnök Turóczy Lászlót nevezte ki nagykövetnek az UNESCO és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar képviseletére, a novemberben távozott Cséfalvay Zoltán helyére.
K. Kiss Gergely, 2019. május 7. kedd, 17:35
Fotó: Reuters

A Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleménye szerint az új nagykövet határozott elképzeléssel érkezett Párizsba, az OECD székhelyére. Legfontosabb feladatának a OECD-nél felhalmozott, folyamatosan bővülő tudás becsatornázását tartja a magyar gazdaságpolitikai döntésekbe - írja az MTI.

Turóczy László a szervezettel folytatott együttműködés előnyei közül a közleményben kiemelte, hogy Magyarország a globális szakmai tudáshálózat részeként megismerheti a legjobb nemzetközi gyakorlatokat, és bemutathatja a közpolitikák különböző területein elért eredményeit.

Turóczy László, a PM volt gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára 2001 óta dolgozott a tárcánál és annak jogelődjeinél. Pályája kezdete óta részt vesz az OECD-vel kapcsolatos munkában is, így többek között a Magyarországról szóló országtanulmányok előkészítésében - olvasható a közleményben.

Képünkön az OECD épülete

HOZZÁSZÓLÁSOK