Új üzenet érkezett Orbán Viktortól - kiderült, kiken akar segíteni

A legtöbb magyar embernek munkát adó kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat vár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától (MKIK) Orbán Viktor miniszterelnök.
K. Kiss Gergely, 2020. november 8. vasárnap, 14:28
Fotó: Getty Images

A kormányfő erről azt követően beszélt vasárnap, a Facebookra feltett videón, hogy találkozott az MKIK vezetőjével, Parragh Lászlóval.

Orbán Viktor elmondta, a kamara vezetőjét tájékoztatta a várható egészségügyi intézkedésekről és neki is elmondta, hogy a vakcina a megoldás, amelyre jó remények vannak - írja az MTI.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: "látjuk már a fényt az alagút végén, de addig még hosszú hetek telnek el, és ezért a gazdasággal is foglalkoznunk kell". A vírus az emberekén kívül a gazdaság "szövetét" is megtámadja. A kormánynak a kis- és közepes vállalkozásokra jelentett veszély a legfontosabb, mert ezek adják a legtöbb magyar embernek a munkát.

A kormányfő arra kérte a kamara elnökét, tegyen javaslatot a kormánynak és alakítsanak ki szorosabb együttműködést a következő hetekben, hónapokban, hogy olyan intézkedéseket hozhassanak, amellyel a kis- és közepes vállalkozásokat lehet segíteni. "Most egészségügyi döntések jönnek, aztán ismét gazdasági intézkedések következnek. Várom a kamara javaslatait" - fogalmazott Orbán Viktor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.11.08 16:34

Még a KATA-ban sem hallgat senkire ez a kormány, a BKIK meg maga is gazember ebben a témában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html