Új védjegy kerülhet az élelmiszerekre

Az Agrárminisztérium (AM) egy államilag elismert védjegy létrehozásán dolgozik, amely információkat adhat a vásárlóknak arról, hogy megfelelő minőségű magyar élelmiszert választanak - idézi a Magyar Hírlap cikkét az MTI.
Szepesi Anita, 2019. március 2. szombat, 11:05
Fotó: Getty Images

Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a lapnak elmondta, szükség van arra, hogy a hatósági tanúsítás révén a "kissé kaotikus" jelenlegi védjegyhelyzetben biztos pontot tudjanak adni az erre fogékony vásárlói közösségnek.

A legtöbb élelmiszerek okozta megbetegedés a háztartások nem megfelelő élelmiszertárolási és élelmiszerkészítési gyakorlata miatt fordult elő. Ez nem csak Magyarországon, hanem egész Európában probléma - mondta Zsigó Róbert.

Ezért szeretnének olyan a vásárláshoz és az ételkészítéshez kapcsolódó információkat közzétenni, amelyeket a hivataluk összegyűjt és ezáltal segíti, hogy az emberek megfelelő módon vásároljanak élelmiszert, helyesen tárolják és készítsék el az ételeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK