Új vezetőt kap a gyógyszerhatóság

A múlt héten az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) élére kineveztek egy tanácsadó testületet, most pedig már lesz vezető, akit ellenőrizhetnek is - derül ki a Népszava szerdai cikkéből.
Szabó Dániel, 2018. október 10. szerda, 10:13
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Folytatódik az egészségügy átalakítása: bár eddig az volt a jellemző, hogy miközben embereket kerestek a fontos egészségügyi vezetői posztokra, addig a területért felelős államtitkár is lemondott, most egy helyre sikerült megfelelő személyt találni. A napilap szerint ugyanis kinevezik Szentiványi Mátyást az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) élére.

A szakértőt már nyáron jelölték főigazgatónak a szervezethez, de eddig húzódott a kijelölése. Viszont ez alatt a szervezet kapott egy tanácsadó testületet maga felé. A Népszava szerint az új főigazgató valószínűleg megbízással kerül az intézet élére, a nyilvánosan elérhető közlönyben még nincs nyoma vezetői kinevezésének.

Szentiványi Mátyás a Roche Magyarország Kft-től érkezik, 13 éve medical managerként kezdett és 2010 óta a cég orvosigazgatója volt egészen a közelmúltig.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK