Új autópálya-csomópont épül

Elkezdődött a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3-as autópálya csomópont, valamint a csomópont és a 2101 jelű út közötti szakasz építése 1,55 kilométer hosszan - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) az MTI-vel.
Domokos László, 2017. október 27. péntek, 16:43
Fotó: Napi.hu

A kivitelezéshez kapcsolódóan 4 körforgalmi csomópont épül meg az M3-as autópálya déli és északi oldalán, az M3-as autópálya és a 2101 jelű út közötti szakasz közepén, valamint a záró csomópontban.

A beruházás részeként az autópálya felett híd, a Mogyoród patak mellékága felett pedig felüljáró épül, valamint 473 méter hosszan felhúznak majd egy zajvédő falat is, amelynek hatására csökken a zajterhelés, javul a környékbeliek életminősége.

A távlati fejlesztések figyelembevételével kialakított csomópont, és a hozzá kapcsolódó összekötő út megnyitja a környező települések megközelítésének lehetőségét.

A kivitelezési munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, ezt követően használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó útszakaszokat az erre közlekedők - mondta Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, európai uniós és költségvetési forrás felhasználásával a NIF Zrt. beruházásában valósul meg. A HE-DO Kft. a Penta Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium végzi a kivitelezést nettó 5 milliárd forint értékben.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK