Új autópályák építéséről döntött a kormány

A kormány 2500 milliárd forintos közútfejlesztési programot hagyott jóvá szerdán - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
MTI, 2016. szeptember 15. csütörtök, 14:35
Fotó: Napi.hu

A tárcavezető kifejtette, 2022-ig 81 főút újulhat meg és mintegy ezer kilométer új négysávos autóút és autópálya épülhet hazai és európai uniós forrásokból.

A kabinet emellett 1100 milliárd forintot szán vasútfejlesztési programra, amelynek egyebek mellett része lesz a Nyugati és a Keleti Pályaudvar felújítása, valamint egy balatoni körvasút létrehozása - ismertette Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte továbbá, hogy a Volán 180 új autóbuszt szerez be mintegy 22-24 milliárd forint értékben a gazdasági kabinet javaslatára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Meningitis, 2016.09.15 20:06

Autópálya? Felesleges... Van Debrecenben, Nyír1házán, és van jelentős fejlődés? Mocskosul nincs!
Ugyan az a kis poros vidéki falu mind a kettő. Akkor logikusan most jön Hortobágy, meg Berettyóújfalu, totál baromság, csak a pénzlenyúlás, ez 100%...
Ja és 2 év múlva irdatlan nagy lyukak lesznek az átadott pályákon, ezt bármibe lefogadnám...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zuljin, 2016.09.15 15:55

130 millió Ft egy buszra nagyon sok, plána ekkora megrendelésnél.
4 sávos autópálya mi? Nemrég még a háromsávosat is gyorsan elfelejtették. Viktorkára nem jellemző az autópálya építés, másnak kellett bepótolnia azt is. Ráadásul 6 év alatt akar 1000km négysávost megépíteni? Ezt még a hülye sem hiszi el.... ja, de indiánék biztosan.
Sokkal célszerűbb volna a meglévőket befejezni, illetve a közutakat rendberakni, a túlterhelt kamionokat megbüntetni, stb.
És ugye megint nem a költségek csökkentésére megy el egy csomó pénz, pedig hosszabb távon az volna a hasznosabb, hanem a strómanok zsebébe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html