Új csomópontot építenek Budán - Tarlós tartózkodott

A Fővárosi Közgyűlés szerdán olyan terveket fogadott el, amely egy új közúti csomópontot hozna létre a Slachta Margit rakpart és a Szépvölgyi út között - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. augusztus 30. szerda, 14:44
Fotó: Napi.hu

A testület 19 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Duna-parti építési szabályzat II. kerületre vonatkozó rendeletmódosítást.

A javaslat vitájában eltérő véleményt fogalmazott meg két kormánypárti polgármester. Bús Balázs, a III. kerület vezetője nem szavazta meg a módosítást, mivel szerinte az a jelenleginél is nagyobb forgalmi dugókat okozna a rakparton, ami tovább nehezítené a kerületükből és az agglomerációból érkezők belvárosba jutását.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere ezzel szemben azt mondta, az új csomópont nagyban megkönnyítheti a környéken élők munkába-, illetve hazajárását. Hangsúlyozta, a rakpart forgalmát érdemes növelni, ha ezzel csökken a lakott területek terhelése.

Hasonlóan vélekedett a szocialista Horváth Csaba is, aki szerint a változtatás a város érdekeit szolgálná és gyorsítaná a forgalmat. (Rossz a helyzet a patinás városrészben)

Tarlós István zárszavában kijelentette, műszaki szempontból indokoltnak látja az új csomópont létrehozását, ugyanakkor nem kíván egyik kormánypárti polgármester ellenében sem szavazni, ezért nem vesz részt a voksoláson. A főpolgármester arra kérte az érintetteket, hogy a jövőben ne hozzák hasonlóan kellemetlen helyzetbe, az ilyen konfliktusokban inkább előre egyeztessenek.

Az elfogadott javaslathoz csatolt hatásvizsgálat szerint a rendeletmódosítás hozzájárul a II. kerületi Duna-part gyalogos megközelítéséhez, a kikötési lehetőségek bővítéséhez, valamint a meglévő zöldfelület megtartásához és megújításához.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

georgenius, 2017.08.30 19:43

Gratulálok tarlós főpolgármesternek, hogy önállóan, megfontolt döntést hozott. Világ életében ilyen határozott volt. Legyen lakópark a Duna-parton? IIIGGGEEENNN! Az építési engedély kiadásáról biztosan értesült. (ANNO 3. kerületi polgármesterként!) Ekkora bunkót még nem láttam a főváros élén!!! A miniszterelnök úr (jelenleg ov) ilyen főpolgármesterről álmodott. Az álom megvalósult, a lakosok szívnak. Mobilgát: 1. LEGYEN A NÁNÁSI ÚTON! 2. A PARTOT TESSÉK RENDBEN TARTANI. ÁLLÍTÓLAG FŐVÁROSI FENNHATÓSÁG EGY RENDELET SZERINT!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html