Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület 19 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Duna-parti építési szabályzat II. kerületre vonatkozó rendeletmódosítást.

A javaslat vitájában eltérő véleményt fogalmazott meg két kormánypárti polgármester. Bús Balázs, a III. kerület vezetője nem szavazta meg a módosítást, mivel szerinte az a jelenleginél is nagyobb forgalmi dugókat okozna a rakparton, ami tovább nehezítené a kerületükből és az agglomerációból érkezők belvárosba jutását.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere ezzel szemben azt mondta, az új csomópont nagyban megkönnyítheti a környéken élők munkába-, illetve hazajárását. Hangsúlyozta, a rakpart forgalmát érdemes növelni, ha ezzel csökken a lakott területek terhelése.

Hasonlóan vélekedett a szocialista Horváth Csaba is, aki szerint a változtatás a város érdekeit szolgálná és gyorsítaná a forgalmat. (Rossz a helyzet a patinás városrészben)

Tarlós István zárszavában kijelentette, műszaki szempontból indokoltnak látja az új csomópont létrehozását, ugyanakkor nem kíván egyik kormánypárti polgármester ellenében sem szavazni, ezért nem vesz részt a voksoláson. A főpolgármester arra kérte az érintetteket, hogy a jövőben ne hozzák hasonlóan kellemetlen helyzetbe, az ilyen konfliktusokban inkább előre egyeztessenek.

Az elfogadott javaslathoz csatolt hatásvizsgálat szerint a rendeletmódosítás hozzájárul a II. kerületi Duna-part gyalogos megközelítéséhez, a kikötési lehetőségek bővítéséhez, valamint a meglévő zöldfelület megtartásához és megújításához.

Képünk illusztráció.