Új élelmiszer-védjegyet vezetnek be Magyarországon

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
K. Kiss Gergely, 2018. április 4. szerda, 10:09

A tárcavezető kiemelte, hogy a védjegy, amelynek alapmotívuma matyóhímzéses minta, az egészséges, jó minőségű, természetes, GMO-mentes élelmiszereket jelöli. A védjegy tulajdonosa az FM, amely a tanúsítással a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezetét, az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft.-t (Élbc NKft.) bízta meg - idézi az MTI.

Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár ismertette, hogy a tanúsítvány igényléséről a vállalkozások és kistermelők az Élbc NKFt. honlapján kaphatnak információt. A védjegy megszerzéséhez mellékelni kell a termékek leírását, illetve a felhasznált GMO-mentes alapanyagok nyomonkövethetőségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK