Új elnök a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élén

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) a múlt csütörtökön megtartott éves közgyűlésén Sefer Stevant, a ThyssenKrupp AG magyarországi képviseletének vezetőjét választotta elnökéül - közölte a szakmai szervezet hétfőn az MTI-vel.
MTI-Eco, 2011. május 9. hétfő, 18:15
Fotó:

Az új elnök Vahl Tamástól veszi át ezt a tisztséget, aki a kamara alapszabályának megfelelően két elnöki periódus után nem indulhatott újra a tisztségért. A taggyűlés köszönetét fejezte ki Vahl Tamásnak az elmúlt négy évben nyújtott elkötelezett munkájáért. Elnöksége alatt a DUIHK élénkíteni tudta a politikai és gazdasági partnereivel folytatott együttműködést, ami hozzájárult érdekképviseleti szerepének erősítéséhez a német és magyar vállalatok érdekében.

Az elnökség két új tagja Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Dale A. Martin, a Siemens elnöke lett.

Sefer Stevant Belgrádban végzett villamosmérnök. Volt a budapesti Jugoszláv Kereskedelmi Képviselet munkatársa, a bécsi Incotrade cég ügyvezető igazgatója és a düsseldorfi Comex Stahlhandel igazgatója.

Vezetői beosztásokat tölt be 1989-től a Thyssen illetve a ThyssenKrupp csoport több külföldi leányvállalatánál, jelenleg a ThyssenKrupp AG magyarországi képviselője.

HOZZÁSZÓLÁSOK