Új elnököt választ az MTA

Ma kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 185. közgyűlése, amelyen megválasztják a testület új elnökét és tisztségviselőit. Emellett díjakat is átadnak, valamint beszámolók hangzanak el a köztestület elmúlt évi tevékenységéről és javaslatot tesznek a szervezet jövő évi költségvetési irányelveire is.
Inforádió, MTI, 2014. május 5. hétfő, 08:33
Fotó: Napi.hu

Ma a leköszönő elnök, Pálinkás József beszédével veszi kezdetét közgyűlés, majd átadják az Akadémiai Aranyérmeket, az Akadémiai Díjakat, Akadémiai Újságírói Díjat, Wahrmann Mór-érmet és a külhoni magyar tudósok életművét elismerő Arany János-díjat. Dóczi Tamás Péter akadémikus Utazás a koponyán belül - képalkotással az agyi kórfolyamatokról címmel tart tudományos előadást.

Délután a külső tagok fórumával folytatódik a közgyűlés: Kocsis Károly, a Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság elnöke tart előadást Tudomány és magyarság címmel az akadémia határon túli magyar tudományossági programjának tavalyi eredményeiről.

A tisztújítást kedden tartják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.05 18:00

..magyar embert elnöknek ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.05.05 08:52

Mijen izgi.

A narancsisztáni kommandantnak már letelt az ideje?

Kap majd valami tárcát, nehogy kikerüljön a pikszisből?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html