Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, 99,6 százalékuk ugyanis Jakab Pétert jelölte a Jobbik elnökének - olvasható az Alfahír cikkében.

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert.

A kongesszuson azt is megszavazták, hogy az új elnökség 2022. június 30-ig kapja a megbízást. Ez azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson Jakab vezetésével és az új alelnökökkel indul el a Jobbik.

Jakab Péter az elnöki poszton Sneider Tamást váltja, aki a párt politikusai szerint a története legnehezebb másfél évében vezette a Jobbikot - írta a lap.

Jakab 2009 óta a Jobbik miskolci elnöke. 2010-től önkormányzati képviselő, 2012-től pedig a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke. A korábban tanárként dolgozó politikus a 2018-as országgyűlési választás legszorosabb versenyében kapott ki az élelmiszercsomagokkal kampányoló fideszes ellenfelétől, országos listáról viszont parlamentbe jutott. 2019-től vette át a parlamenti Jobbik-frakció vezetését az EP-képviselői mandátumot szerző Gyöngyösi Mártontól - írta az Alfahír.