Új fizetési módszer érkezhet Magyarországra

Júniusban indul a mobiltárca-alkalmazás hazai tesztelése, és az ősz vége felé akár már szélesebb körben is startolhat az új fizetési módszer – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke a Világgazdaságnak.
MTI, 2013. március 12. kedd, 07:57
Fotó: Napi.hu

A lap keddi számában az elnök, aki egyben a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója, arról számolt be, hogy az okostelefonra telepíthető applikáció, amelynek segítségével a készülékek fizetési tranzakciók mellett hűségkártyák kezelésére is alkalmasak lesznek, platformfüggetlen lesz. Idővel a módszer alkalmas lehet tömegközlekedési jegyek, bérletek, belépők vagy akár különböző jogosultságok kiváltására is - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a kis hatótávolságú adatkommunikációra képes mobil készülékekben a SIM kártyára telepített bankkártya ugyanúgy lesz használható, mint a jelenlegi PayPass és PayWawe kártyák, vagyis bizonyos limit felett PIN kód megadása is szükséges lesz a fizetéshez.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

temes33, 2013.03.12 11:10

Tudok fizetni a telefonomon (értsd: ha nincs nálam a pénztárcám és bankkártyáim) a bankom saját alkalmazásában átutalással, PayPass terminálhoz "érintéssel", QR kód olvasással. Szóval jó ez, a bank sara miatt meg ne a technológiát ítéljük el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DCVI, 2013.03.12 08:37

Fél éve letöltött mobil applikációm nem működik. A bankom nem képes kódot adni hozzá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html