Új főigazgatója van a veszprémi kórháznak

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház korábbi orvos-igazgatója lett az intézmény új vezetője a nyugdíjba vonuló Rácz Jenő utódjaként. Az új főigazgató, a stabil, kiszámítható működtetést tekinti legfontosabb feladatának.
MTI, 2016. július 20. szerda, 13:08
Fotó: Napi.hu

Dávid Gyula belgyógyász, gasztroenterológus július 19-től kapott megbízást az intézmény vezetésére Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és Németh Lászlótól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójától. A 2009 óta orvos-igazgatói feladatokat ellátó Dávid, 1991 óta dolgozik az intézményben, amely az első munkahelye. A főigazgatói teendők ellátása mellett nem hagy fel a gyógyítással, ugyanakkor igyekszik tudásával az intézmény stabil, kiszámítható működését támogatni.

Az új főigazgató elmondta, hogy a betegek érdekét tekinti elsődlegesnek, ezért a megkezdett úton továbbhaladva, a pályázati lehetőségeket mind jobban kihasználva dolgozik majd kollégáival. Az egyik legfontosabb teendő a gyermek- és felnőttpszichiátria, valamint a nővérszálló fejlesztése, továbbá a meglévő létesítmények hatékony működtetése. Ahogy országosan, úgy Veszprémben is komoly kihívást jelent az orvos- és szakdolgozói létszámhiány. Ezt hivatott orvosolni a tavaly már sikeresen működő, az idén nyáron újraindított ápolói hűségprogram, amelynek keretében kiegészítő juttatás fejében egy év hűségre ösztönzik a dolgozókat.

A főigazgató mellett Szabados György orvos-igazgatóként, Szántó Tamás pedig orvosigazgató-helyettesként dolgozik a veszprémi kórházban.

HOZZÁSZÓLÁSOK