Új helyettes-államtitkár felügyeli a közoktatást

Maruzsa Zoltán nevezik ki a köznevelésért felelős helyettes államtitkárnak. helycserés támadások indulnak a vezetői posztokon.
Papp Zsolt, 2017. február 7. kedd, 10:52
Fotó: MTI/EPA

Március 1-jétől Maruzsa Zoltán tölti be a köznevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót, Sipos Imre eddigi helyettes államtitkár a január 1-től az Eszterházy Károly Egyetem szervezetébe integrált Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatói pozícióját veszi át és egyben miniszteri biztosként felel a pedagógusképzés és továbbképzés átalakításának koordinációjáért - közölte a közoktatást felügyelő emberi erőforrás tárca.

Az Oktatási Hivatal (OH) új elnöke Gloviczki Zoltán lesz. Maruzsa korábban volt már at EMMI-ben helyettes államtitkár, akkor a felsőoktatásért felelt. A minisztérium  indoklása szerint Fokozatváltás a felsőoktatásban középtávú stratégia egyik fontos eleme, hogy szorosabb kapcsolat, együttműködés alakuljon ki a köznevelés és a felsőoktatás között. Maruzsa Zoltán mindkét területen komoly tapasztalattal rendelkezik, így személye biztosíték a sikeres integrációra, és arra, hogy egységként működjön a köznevelés és a felsőoktatás - állítja az a EMMI .

HOZZÁSZÓLÁSOK