Új híd épül a Dunán

A Paks-Kalocsa híd építését is támogatja a Tolna megyei területi program. Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, a kormány tervei között szerepel az új híd építése, hogy a Bács-Kiskun megyeiek átmehessenek dolgozni az erőműhöz.
MTI, 2015. április 30. csütörtök, 20:14
Fotó: Reuters

A Paks és Kalocsa közötti híd építése is bekerült a Tolna megyei integrált területi programba, amelynek alapján a 2014-2020-as európai uniós támogatások megyei keretét elosztják. A programot és Bencze János (Jobbik) képviselő az új Duna-híd építésére vonatkozó módosító javaslatát csütörtökön egyhangúlag fogadta el a Tolna megyei közgyűlés.

Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke az MTI-nek azt mondta: a módosítás azt jelenti, hogy Tolna megye támogatja a híd építését, de projektként nem tudják a megyei operatív programba illeszteni, mert lehet, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból Tolna megyére jutó 27,5 milliárd forint kevés lenne a beruházásra. Úgy vélte, a híd építését hazai forrásból lehet megvalósítani.

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés még 2014-ben kiemelt stratégiai célként fogalmazta meg a Paksot és Kalocsát összekötő híd megvalósítását. Kalocsán civil kezdeményezés is indult azért, hogy az átkelőt illesszék be a paksi atomerőmű és a hazai közúthálózat fejlesztésébe. A hídtól azt remélik, hogy a város jobban tud kapcsolódni a Paks-II. beruházáshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.04.30 22:34

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html