BUX

Új járműközpont kapott kiemelt státuszt

Zalaegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd térsége is járműipari központ lett.

NAPI, 2013. január 3. csütörtök, 17:02

A kormány 2012 augusztusában fogadta el a Kecskemét és térsége kiemelt járműipari központtá nyilvánításáról szóló határozatot. A döntés következtében számos, a térség fejlődését dinamizáló projekt indulhatott el, így döntés született egyéb fejlesztési potenciállal rendelkező járműipari térségeink kiemeltté nyilvánításáról, hiszen a térség gépipari vállalatainak számára, a további beruházások és fejlesztések szempontjából biztos alapot és megbízható környezetet közvetít. E stabil járműipari beruházási környezet kialakításának következő lépése a Zalaegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd térségében a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ kiemeltté nyilvánítása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A vonatkozó határozatot a kormány december 19-i ülésén fogadta el.

Az előterjesztés célja

a járműipar, valamint Zalaegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd térségének, mint a hazai gazdaság növekedésének dinamikáját hordozó ágazati és területi szegmensek fejlődésének biztosításaa munkahelyteremtés ösztönzése és a foglalkoztatottság növelésea járműipar magas hozzáadott értékű, tudás intenzív tevékenységeinek ösztönzése a térségbena magyar gazdaság exportképességének tartós emelkedése.

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központtól azt remélik, hogy 25 ezer munkahelyet teremt és 1 milliárd eurónyi beruházást vonz majd a régióba - írta közleményében az NGM.