Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

E jelölés segítségével a betegek és az egészségügyi szakemberek könnyen felismerhetik majd ezeket a gyógyszereket. A kísérő szövegben arra kérik majd őket, hogy ha nem várt mellékhatásokat tapasztalnak, jelentsék be azokat az erre szolgáló tagállami bejelentési rendszeren keresztül.

Tonio Borg, egészségügyi és fogyasztópolitikai európai biztos szerint ezzel több és pontosabb információ áll majd rendelkezésre  az egyes gyógyszerek lehetséges mellékhatásairól. Európa gyógyszer-felügyeleti, azaz más néven farmakovigilancia-rendszerének fontos része, hogy a betegek aktívabb szerepet játsszanak a mellékhatás-bejelentésben, az új jelölés pedig tovább erősíti majd a világ egyik legfejlettebb ilyen rendszerét.

Az új jelölést 2013 szeptemberétől tüntetik fel a kiegészítő ellenőrzést igénylő gyógyszereken, azaz minden olyan gyógyszeren, amelyet 2011. január 1-je után engedélyeztek, és amelyek új hatóanyagot tartalmaznak; a 2011. január 1-je után engedélyezett biológiai gyógyszereken, mint pl. vakcinák vagy vérplazma alapú termékek; illetve azokon a termékeken, amelyekről az engedélyezést követően bizonyos kiegészítő információkra van szükség, illetve amelyek engedélyezése a gyógyszer biztonságos és hatékony használatával kapcsolatos feltételekhez és korlátozásokhoz kötött.