Új kabinetet hoz létre a kormány

Családügyi kabinetet hoz létre a kormány, hogy a kormányzati intézkedésekben még hangsúlyosabban jelenjenek meg a családpolitikai szempontok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.
Szász Péter, 2017. augusztus 29. kedd, 16:17
Fotó: Pixabay

A kabinet a kormányzati döntéshozatal szakmai előkészítő, javaslattevő fóruma lesz. Feladatai közé tartozik a kormányzati előterjesztések, programok, stratégiák véleményezése családpolitikai szempontok szerint, a családpolitikai intézkedések rendszerének és eredményességének vizsgálata, valamint a kormány felé család- és népesedéspolitikai szempontból fontos javaslatok megfogalmazása.

A kabinet elnöke Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, tagjai: Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke. A kabinet üléseinek állandó meghívottja Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki titkári feladatokat lát el.

HOZZÁSZÓLÁSOK