Új kórház épülhet Budapesten - döntött a kormány

Egy Kelenföldön épülő ezer ágyas kórházról és az óriásplakát-piacról is beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Napi.hu, 2016. október 13. csütörtök, 14:22
Fotó: Napi.hu

A kormány a plakátpiac átalakítására készül, ez is téma volt a legutóbbi ülésen. Lázár szerint az ügy napirenden van, döntés még nincs, a cél pedig az, hogy a közterületeken rend legyen. A miniszter szerint ez városkép-védelmi kérdés, nem is foglalkozott annak gazdasági, illetve piacrendezési oldalával.

Az Index információ szerint teljesen újraszabályoznák a piacot az elkészült előterjesztés szerint, az eddig utcákon levő plakátokat el kell távolítani a közterületekről. A javaslat szerint új palkát kihelyezésére az önkormányzatok adhatnak koncessziót a cégeknek - ez utóbbi lehetőséget teremt az óriásplakát-piac erőviszonyainak újrarendezésre.

Magyarország segít Ukrajnának

Magyarország kész humanitárius segítségek nyújtani Ukrajnának, hogy a Kárpátalján - forrás hiányában - elmaradó védőoltásokat az ukrán állampolgárok megkaphassák. A kérdés napirendre kerül a közelgő miniszterelnöki találkozón - mondta a miniszter.

Új kórházak

A kormány döntött egy új 1000 ágyas fővárosi kórház építéséről Kelenföldön, két területet szemeltek ki a metró végállomás és az M1-M7 autópályák közelében. A tervek megvalósításához új ingatlanokat kell megvásárolni. A kormány arról is döntött, hogy a fővárosban - a következő három évben - megkezdődhet egy új gyermekklinika építése is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezvan, 2016.10.13 16:29

A vidéki betegek pedig menjenek stadionba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html