Új kórházat hoz létre a kormány

A fővárosban központosítana három büntetés-végrehajtási egészségügyi intézményt a kormány. A központi rabkórház létrehozását ingatlanértékesítésből fedeznék.
MTI, 2012. március 13. kedd, 08:22
Fotó: Napi.hu

A kormány egyetért azzal, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének - olvasható a Magyar Közlönyben.

A kabinet az Orbán Viktor kormányfő által ellenjegyzett rendeletben 2013 végéig ad időt a Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek arra, hogy a szükséges területrészt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vagyonkezelésébe adja. A kormány emellett Német Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert is felkéri, hogy Réthelyi Miklóssal 2012 végéig vizsgálják meg, hogy a büntetés-végrehajtási egészségügyi létesítmény megvalósításának forrásául szolgálhat-e két főváros, állami tulajdonban lévő, egykor egészségügyi célra használt ingatlan: a Budakeszi úti "volt BM Szanatórium" és a Városligeti fasori "volt BM Központi Kórház".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.03.13 09:12

Egy kis ingatlanbuli.
Nagyszerű lehetőség!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html