Új korszakba lép a bürokrácia

Az e-ügyintézés fejlesztésére 8,385 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezette konzorcium a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programban (Köfop), a Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt 2018 végén zárul.
Domokos László, 2017. június 8. csütörtök, 13:00
Fotó: Pixabay

A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, az Idomsoft Zrt. és Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével az állampolgárok és a vállalkozások ügyintézését segítő online felület, valamint a hivatalok, intézmények együttműködését segítő fejlesztés jön létre - adta hírül a társaság.

A személyre szabott ügyintézési felület az elektronikus közigazgatás kiindulópontjaként az összes szolgáltatást egy helyen teszi elérhetővé, és hozzáférést biztosít az ügyintézésekhez szükséges adatvagyon-nyilvántartásokhoz. Az ügyfelek a felületen a Köfopban létrehozott összes ügyintézési lehetőséget megtalálják.

A központi kormányzati szolgáltatás busz nevű fejlesztés a szakrendszerek közvetlen kommunikációját teszi lehetővé: közös platformon kapcsolja össze az állami intézmények eltérő felépítésű informatikai rendszereit, így a hivatali ügyintézők egyszerű lekérdezéssel is elérhetik a nyilvántartásokban tárolt adatokat - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK