Új légitársaság jön Hévízre

Hévízre indít járatot a cseh CSA légitársaság, amely július 28-tól hétfőnként érkezik majd a Balaton melletti repülőtérre - írta az Airportal.hu légügyi szaklap csütörtökön.
MTI, 2014. június 26. csütörtök, 20:57
Fotó: Napi.hu

Információik szerint a cseh légitársaság turbolégcsavaros ATR72 típusú gépe 12.10-kor indul Prágából és 13.35-kor érkezik a Hévíz-Balaton repülőttére, majd 15 órakor indul vissza a cseh fővárosba. A hévízi járat várhatóan november közepéig üzemel, de jövő tavasszal újranyithatják.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere még februárban közölte az MTI-vel, hogy tárgyalásokat folytatnak a CSA-val, illetve a Wizz Airrel egy esetleges járatnyitásról.

Hévízről idén március 23-tól menetrend szerinti járatot indított az orosz UTair légitársaság Moszkva-Vnukovóról, ezzel párhuzamosan pedig a Yakutia is üzemelteti charterjáratait ugyanezen az útvonalon. Ezen kívül a Lufthansa Regional Frankfurtból, az InterSky Berlinből, Friedrichshafenből, Hamburgból és Bázelből, a Germania Drezdából, Erfurtból és Lipcséből, a Germanwings pedig Düsseldorfból közlekedtet járatokat Hévízre ebben a szezonban.

HOZZÁSZÓLÁSOK