Hamarosan megérkezhet Magyarországra a két nagy eurólottó egyike - írja a Népszabadság. Erre utal, hogy a Szerencsejáték Zrt. év végi szerződései között feltűnt egy megállapodás: az állami cég az SG Kft.-vel egy közel 100 millió forintos, 2015. június 29-ig szóló kontraktust írt alá az "Euro Jackpot implementálására", vagyis megvalósítására.

Az SG a Scientific Games hazai leánycége, ez a vállalat biztosítja a hazai lottózói terminálok informatikai hátterét. A társaság eddig nem tette közzé, hogy az Európában futó két nagy eurólottó - az Euro millions és az Eurojackpot - közül melyiket kívánja a hazai piacra bevezetni, s egyáltalán gondolkodik-e a játék portfóliójának bővítésén. Úgy tűnik azonban, hogy érdemi lépések azért zajlanak, és az Eurojackpot lesz a befutó.

A magyarországi piacra lépésnek nincs jogi akadálya. Gond lehet viszont azzal, hogy a változó euróárfolyam miatt mennyit kell majd fizetni egy játékért. Ennek ára 2,5 euró, ami forintban elvileg hétről hétre változhat. Kérdés, ezt tolerálják-e a játékosok. További nyitott kérdés a nyeremények adóztatása. Itthon a lottójátékosok a nettó nyereményt veszik fel, az Szrt. a kifizetés előtt levonja a személyi jövedelemadót.

Az Eurojackpot szabályai szerint 50 számból (1-50) húznak ötöt, majd további kettőt, de már csak nyolc (1-8) számból. A játék jelenleg 14 országban elérhető. A sorsolást péntekenként tartják. Az eddigi legnagyobb nyeremény tavaly áprilisban jött össze: akkor a szerencsés nyertes több mint 46 millió euróval, közel 14 milliárd forinttal lett gazdagabb.