Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KÜRT Zrt. legfrissebb fejlesztései a mobileszközök és az azokon tárolt adatok védelmére koncentrálnak. Az információbiztonsági cég szerint a mobilon tárolt adatok a digitális bűnözők kedvelt célpontjának számítanak, ráadásul könnyű prédát jelentenek a támadók számára. Az egyre szélesebb körben használt mobileszközök komoly biztonsági kockázatokat hordoznak, amelyek sokszor inkább a nem biztonságos, vagy gondatlan felhasználói szokások és gyakorlatok miatt jelentkezik.

"A mobil biztonság problémája ugyan már régóta terítéken van, mint az információbiztonság egy részterülete, de csak az utóbbi egy-két évben terjedtek el annyira az okostelefonok és hasonló eszközök, hogy már a biztonsági kockázatuk is jelentősen megnőtt más területekhez képest" - válaszolta a Napi Gazdaság kérdésére Márton Miklós, a KÜRT üzleti vezérigazgató-helyettese. Ezt ma még elsősorban az információbiztonsági szakemberek ismerték fel, a vállalatok és a menedzsmentek még a rájuk köszöntött határtalan szabadságnak örülnek. Nagyon sokat kell még tenni azért, hogy általánosan felismerjék és elfogadják azt a tényt a szervezetek, hogy milyen veszélyeknek teszik ki magukat, ha nem foglalkoznak érdemben a kérdéssel, így jelenleg a biztonságra fordított összegeknek csak elenyésző része az, amit erre a területre költenek - jelentette ki Márton.

"A KÜRT információbiztonsági portfólióján csak egy elem a sok közül a Mobil biztonsági csomag, és ráadásul egy-egy konkrét projekt sem kecsegtet hatalmas bevételekkel" - válaszolta a vezérigazgató-helyettes a Napi Gazdaság azt firtató kérdésére, hogy milyen bevételre számítanak az üzletágnál. Mint elmondta, szolid, 100 millió forint körüli bevételt terveznek éves szinten, ami az összbevételük töredéke. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a probléma tudatosuljon a felhasználókban, és ne történhessen meg az, hogy az eddig elvégzett munkák és az információbiztonság megteremtésére fordított rengeteg erőforrás ellenére most egy új, de kezelhető fenyegetés komoly károkat okozzon - mondta Márton Miklós.

Az új biztonsági kihívásokra léteznek válaszok. A KÜRT legújabb fejlesztése négy alappillérre helyezi a mobilrendszerek biztonsági kérdéseire adott megoldásokat, amelyek: sérülékenységvizsgálat és kockázatelemzés, amit az eredmények alapján szükségesnek ítélt eszközök (mint a központi menedzsment rendszer) bevezetése követ, majd jön a szabályozás aktualizálása és végül a legfontosabb, a felhasználók képzése.

A KÜRT Mobil biztonsági csomagja egy termékekből és szolgáltatásokból igény szerint összeállított csomag, amelyet mindig az aktuális ügyfélnél végzett sérülékenység-vizsgálat és kockázatelemzés eredményei alapján szabunk testre. Ennek megfelelően az árazása is egyedi kalkuláció alapján történik - tette hozzá Márton.