Új munkahelyvédelmi lépésekre készül a kormány

Rövidesen újabb munkahelyvédelmi lépésekről születhet döntés, az intézkedések elsősorban a hatévesnél fiatalabb gyermeket nevelő anyák részmunkaidős elhelyezkedését segíthetik – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2013. május 30. csütörtök, 07:29

Szalai Piroska, a nők foglalkoztatásának javításáért felelős miniszteri biztos a lapnak elmondta: a részletek kidolgozásában több minisztérium is részt vesz.

A formálódó elképzelések között fontos helyet kap a kisebb gyereket nevelő anyák munkaerő-piaci helyzetének javítása. Az új lépések egyszerre szolgálhatják a gyermekvállalás feltételeinek jobbítását és a gyermeket nevelő nők elhelyezkedésének elősegítését. Munkaügyi, adóügyi és más típusú intézkedések egyaránt elképzelhetők.

A válság kitörése óta szemléletváltozás figyelhető meg, a korábbiakhoz képest is fontosabbá vált a család anyagi biztonsága - fogalmazott Szalai Piroska. A gyermekvállalást tervező nőknek a munkahely megtartása, a kenyérkereset megmaradása lényeges szempont lett. A nyilvánvaló igényeket a részmunkaidős álláslehetőségek elégíthetnék ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zsuzsimami, 2013.05.30 07:38

Ahhoz még olyan munkáltató is kellene aki nem piszkálja az anyukát azért mert a gyerek beteg és hiányzik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html