Új munkaszüneti napok tömkelege jöhet Magyarországon?

Egy becslés szerint a magyar gazdaságnak 50-70 milliárd forintba kerülne egy újabb munkaszüneti nap bevezetése, ettől függetlenül nem lefutott, hogy december 24-e nem lesz munkanap. További munkaszüneti napokat is ki lehet még találni.
Komócsin Sándor, 2017. október 26. csütörtök, 09:46
Fotó: Pixabay

Napi 50-70 milliárd forinttól esik el a magyar gazdaság a munkaszüneti napokon - idézi a Világgazdaság Dávid Ferencet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkárát, aki egy osztrák becslés alapján számolta ki ezt az összeget. (Ez a Kőröshegyi völgyhíd árának nagyságrendje - a szerk.)

Az EU 28 tagországa közül csak hatban nem kell dolgozni december 24-én - tért át a szakember a napirenden lévő kérdésre, miszerint legyen-e ez a nap is munkaszüneti nap. A szakember szerint ez a változtatás még a feldolgozóiparban, például a járműgyártásban is fennakadást okozna és az orvosoknak, tűzoltóknak stb. így is úgy is dolgozniuk kell.

Szerinte ha sikerül összegyűjteni a december 24-ével kapcsolatos népszavazás megtartásához szükséges aláírásokat, akkor a kormány belemegy a változtatásba. Ez viszont újabb ötleteket szülhet. Miért ne lenne munkaszüneti nap januárban a vízkereszt, augusztus 15-én Nagyboldogasszony napja vagy október 31., a reformáció napja.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kotkodus, 2017.10.26 11:51

ingyen sörre nem lehet népszavazni, csókolom?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html