Új nagycirkuszt ígér a kormány Budapesten

Döntött a kormány a Liget-projekt első szakaszáról - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy ötletpályázatot írnak ki a Városliget közparkfunkciójának helyreállítása érdekében, továbbá számos épületet felújítanak, és újak is épülnek.
MTI, 2015. július 2. csütörtök, 15:15
Fotó: Napi.hu

Lázár János az épületrekonstrukciók között említette a Szépművészeti Múzeum megújítását, és jelezte, készek a Műcsarnokot is felújítani. Megújul továbbá a Vajdahunyad vára, az állatkert, és a kormány kész együttműködni a Széchenyi-fürdő felújításában is - sorolta.

Megépül a Magyar Zene Háza is - erősítette meg a miniszter, aki tudatta: a közlekedési múzeum eredeti épületének helyreállítására ugyancsak biztosítják a szükséges forrásokat.

Végül tájékoztatott egy új cirkuszközpont megépítéséről. Eszerint a Városliget túloldalán az Ajtósi Dürer soron új cirkuszművészeti oktatási központot épít, amely helyet adna a az új Fővárosi Nagycirkusznak is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2015.07.02 15:52

Elvesztette a Liget a közpark funkcióját?! Mikor? Hol?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html