Új néven alakul újjá az MHSZ

A kormány szándéka szerint Honvédelmi Sportszövetség (HS) néven újjáalakul a szocialista rendszerben működött Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ), illetve még korábbi nevén a Magyar Honvédelmi Sportszövetség (MHS). Az új szervezet célja is nagyon hasonló a régihez.
Németh Géza, 2016. október 8. szombat, 10:48
Fotó: Napi.hu

A kormány honlapján megjelent törvénytervezet a "Honvédelmi Sportszövetségről" címet viseli. A honvédelmi sportok között sorolja fel a tervezet a lőkészséget-, a tájékozódási képességet-, a fegyveres és fegyvertelen önvédelmet fejlesztő-, továbbá a speciális technikai tudást megalapozó sportágakat és tevékenységeket.

Az indoklás már konkrétabb: a tematikában szerepel a lőelmélet, a fegyverkezelés és tájékozódás, továbbá a repülés, az ejtőernyőzés a búvárkodás és a híradós kiképzés is. Cél a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állománya előképzett utánpótlásának a biztosítása.

A HS országos közfeladatokat ellátó köztestület lesz, mint ilyen nyilvántartásba vétel nélkül, kiemelten közhasznú szervezetnek minősül és a Fővárosi Törvényszék tartja nyilván.A felügyeletét az ügyészség gyakorolja. Feladatait a tagszervezetei útján látja el, de az alapszabálya létrehozhat területi szerveket is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK