Új országos területfejlesztési koncepció készül

Új Országos Területfejlesztési Koncepciót, és vele összhangban új Országos Fejlesztési Koncepciót dolgoz ki a kormány a fővárosi és a megyei önkormányzatok bevonásával. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.
MTI, 2012. július 19. csütörtök, 21:45
Fotó: Napi.hu

A dokumentumok hosszú és középtávra adnak majd iránymutatást a fejlesztési és a területfejlesztési politika számára, illetve kijelölik 2020-ig az európai uniós programciklus nemzeti fejlesztési és területfejlesztési koncepcionális irányait.
A kormányhatározat szerint a koncepciók a többi között biztosítják térségenként az eltérő fejlesztési megoldások alkalmazását, kijelölik a gazdaság dinamizálásának irányait, segítik és növelik a versenyképességet.

Erősítik a gazdaság helyi pilléreit, elsősorban a vidéki térségek önfenntartó, öngondoskodó képességét, és a gazdasági válságra tekintettel csökkentik az ország kitettségét a globális folyamatokkal szemben. Hozzájárulnak az aktivitási és a foglalkoztatási szint növeléséhez a munkahelyteremtés ösztönzésével, a társadalom munkaképességének fokozásával és atipikus foglalkoztatási formák elterjesztésével.

HOZZÁSZÓLÁSOK