BUX
37350

Új rekordot döntött meg Varga Mihály

A nemzetgazdasági miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök kinevezte az NGM tizenötödik helyettes államtitkárát.

Napi.hu, 2015. február 2. hétfő, 10:50

Január 22-i hatállyal kapta meg helyettes államtitkári kinevezést Ambrus Ilona, az NGM korábbi főosztályvezetője - Varga Mihály javaslatára. A minisztérium új, januárban jóváhagyott 159 oldalas működési szabályzata szerint a gazdálkodásért felelős helyettes-államtitkár feladata lesz a minisztérium ügyes-bajos dolgainak intézése, annak felügyelete az informatikától a pénzügyekig. Erre a posztra nevezték ki Ambrust - aki eddig a NGM költségvetési és gazdálkodási főosztályának vezetője volt -, vagyis a jövőben is vélhetően ugyanazt a feladatot látja el csak immár helyettes államtitkárként.

Az új vezető kinevezésével újabb létszámrekordot állított be az NGM: ugyanis az egy miniszter 7 államtitkárral és 15 helyettes államtitkárral büszkélkedhet, vagyis a miniszter mögötti vezetői testület 22 főre emelkedett. Ehhez képest 2010-ben a NGM jogelődjénél a Pénzügyminisztériumban összesen hét állami vezető, miniszter, államtitkár és szakállamtitkár dolgozott. Ugyanakkor a PM jóval kisebb létszámmal 500 fővel működött, míg jelenleg az NGM-nél 1800 fő dolgozik - ami részben indokolja a vezetői létszám hasonló léptékű növekedését.