Új rendőri egység lendült akcióba az utakon - bárkit ellenőrizhetnek!

Mostantól bárkit bármikor ellenőrizhetnek az egyenruhások: a motoros egységek gyorsabban tudják kezelni a helyzeteket. Azt is várják tőlük, hogy puszta jelenlétükkel elriasszák a szabálysértéstől a közlekedőket - adta hírül a Híradó.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. március 26. vasárnap, 10:08
Fotó: Napi.hu

Néhány napja vették elő a motorokat a rendőrök, akik a járművek műszaki felkészítése után részt vettek egy elméleti és gyakorlati képzésen a Hungaroringen, ahol felfrissíthették a tudásukat. Csak ezután állhattak szolgálatba - értesült az M1 cstorna.

A Pest megyei főkapitányság négy autópálya alosztályán és 13 kapitányságán több mint 40 motoros rendőr dolgozik. Az autópályák és gyorsforgalmi utak mellett az alsóbbrendű utakon és a települések belterületein is, bárhol felbukkanhatnak. Úgy, mint például csütörtök délután, Bagon, ahol egy terepjárót állítottak meg. A közhiedelemmel ellentétben a motoros rendőröknek nem a motorkerékpárosok ellenőrzése a fő feladata. Mindenekelőtt a gyors reagálást várják el tőlük akár a szabálysértők kiszűrésekor, akár a baleseti helyszínek biztosításakor.

"Motoros rendőr a motorjának felépítéséből adódóan sokkal gyorsabban és fürgébben tud részt venni a közlekedésben, ezáltal sokkal gyorsabban és fürgébben tud reagálni a közlekedési szabálysértésekre, velük szemben intézkedni, illetve reméljük, hogy ez megfelelő visszatartó erővel is rendelkezik" - nyilatkozta Vass Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

A Pest megyei rendőrök bárkit szívesen megtanítanak a motorozás mesterfogásaira. A főkapitányság kiképzői minden tavasszal több, ingyenes tréninget is tartanak a Hungaroringen az érdeklődőknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK