Új repülőjárat indul Budapestről

Új, Nagy-Britanniába irányuló járatot indított a Jet2.com fapados légitársaság Budapestről.
MTI-Eco, 2013. november 8. péntek, 19:29
Fotó: Napi.hu

Új járatot indított a Jet2.com angol fapados légitársaság Budapestről, ahonnan péntektől heti két alkalommal East Midlands repülőtérre is el lehet jutni. Kovács Julianna, a légitársaság értékesítési menedzsere az MTI-nek a járatnyitással kapcsolatban azt mondta, a már meglévő manchesteri és edinbourghi járatok optimális töltöttségi mutatóval repülnek, és hasonló sikert várnak az új járattól is. Hozzátette: East Midlands három várost szolgál ki: Notthingamet, Derbyt és Leicestert, már az első járatokra nagy számú foglalás érkezett. A Boeing 737-300-as gépek hétfőn és pénteken délután indulnak Budapestről.

Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere az MTI-nek azt mondta, évi közel 25-30 ezer utasra lehet számítani a heti két járattól, de folyamatos tárgyalásban vannak az angol légifuvarozó céggel. Részben ennek is köszönhető, hogy a Jet2 a nyári menetrendben ismét elindítja leedsi járatát.

A 2003 februárjában alapított Jet2.com légitársaság 2012-ben az előző évihez képest 12 százalékkal több, 4,7 millió utast szállított 32 520 járatán, töltöttségi mutatójuk (load factor) 89 százalékos volt. A társaság 49 repülőgépével 65 desztinációt szolgál ki. Flottája nagyobb részben a Boeing 737-es típuscsalád különböző verzióiból áll, de nagyobb befogadóképességű Boeing 757-200-asok is teljesítenek szolgálatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK