Új stratégiai szövetségest nevezett meg Lázár

A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyírbogáti általános iskola tornatermének átadásán pénteken.
Szepesi Anita, 2017. február 24. péntek, 15:39
Fotó: Napi.hu

Lázár János elmondta, a következő néhány hónapban Szabolcs megyében - Nyíregyházán kívül - 70 milliárd forintot fog felosztani a kabinet a települések között, Nyírbogát ebből "joggal számíthat" legalább 1,5 milliárd, de inkább 1 milliárd 800 millió forintra - írja az MTI.

A kormány távlati elképzeléseiben Szabolcs megyének az a feladata, hogy integrálja a környék magyarjait és azokat is, akik átmenetileg a határon kívülre szorultak és ott élik életüket, és ma Kárpátalján és a Partiumban próbálnak boldogulni - hangsúlyozta a miniszter.

Kifejtette, a közös bajból, a közös nehézségekből, a gazdasági visszaesésből, a munkanélküliségből egy új lehetőséget kapott a megye azáltal, hogy a kormány a megyére és a megyében lakókra regionális központként tekint. Nyíregyházának és Szabolcsnak az a történelmi küldetése - folytatta - , hogy lehetőséget biztosítson a határon túli magyaroknak a Magyarországhoz való tartozásra.

A nyírbogáti általános iskola tantermét - egy országos program keretében - mintegy 300 millió forintból, központi költségvetési forrás segítségével építették meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK